Harri Rissanen alias Jalmari

Miten olet päätynyt Parikanpäreiden teatteriryhmään?

Olen ollut mukana vuodesta 2010, silloin vähän ”vahingossa” mukaan lipsahtanut, enkä sen jälkeen ole teatterista eroon päässyt. Kesäteatterista on tullut osa meidän perheemme elämää, eikä sieltä pois osaa olla, mitä sitä kesällä muutakaan tekisi. Yhden kesän olen tässä reilun kymmenen vuoden aikana pakkolepoa joutunut pitämään. En kiellä, etteikö tauko olisi hyvää tehnyt, mutta kun tauon syynä oli korona ja kaikki toiminta jouduttiin ajamaan alas, niin olisi tuo tauko saanut jäädä pitämättä.

Miltä näyttää kesän näytöskausi osaltasi?

Jalmari on ehkä lievästi tossun alla oleva isäntä, tai sellaisen vaikutelman tästä isännästä saattaa äkkiseltään saada, pitääkö tämä kuitenkaan lopulta paikkansa? Jalmarille nyt on vain sattunut kaikenlaista matkoillansa, tilaisuuksia on tietyissä olosuhteissa tullut hukattua, ehkä jotkut tahot myös hieman pyrkivät hyötymään Jalmarin heikkouksista. Toisaalta, kun Irma sanoo miten tehdään ja sitten tehdään niin kuin Irma sanoo, niin onhan se Jalmarillekin helppoa, ei tarvitse päätä vaivata.

Jalmari saattaa välillä hieman jäädä haikailemaan menneisyyden haamujen perään ja häneltä myös tuppaa katoilemaan asioita, paitsi tavarat niin myös vaatteet, mutta ei se nyt ole niin justiinsa, ainakaan Jalmarin itsensä mielestä.

Tämän kesän näytelmä tulee olemaan monelle nyt mukana olevalle poikkeava askel johonkin uuteen ja sitä se on myös minulle. Laulujen mukaan tulo näytelmään luo oman uuden, mutta samalla myös hauskan ja innostavan lisäelementin, joka varmasti myös aiheuttaa hieman lisää perhosia vatsanpohjaan.

Latotanssit-näytelmän osalta tuleva kesä on nyt kolmas yritys ja uskon, että varmasti kaikki odottavat nyt oikeasti, että tämä viimein onnistuisi ja tuleva näytäntökausi saadaan vedetyksi turvallisesti läpi. Uskotaan, että sanonta kolmas kerta toden sanoo, toisi meille nyt viimeinkin sen huikean teatterikesän.

Please follow and like us: