Iikka Kumara alias Helmeri

Miten olet päätynyt Parikanpäreiden teatteriryhmään?

”Naimiuduin taannoin Oulusta Parikkalaan. Luonnon rauhassa asuvana etätyöläisenä aloin kaivata kontakteja paikallisiin alkuasukkaisiin. Näytteleminen ei ole aiemmin pyörinyt mielessäni, syyllinen nykytilanteeseen on postilaatikkoon jaettu kansalaisopiston esite. Yks’ kaks’ löysin itseni teatterilaisten kokoontumisesta. Odotin touhun voivan olla kivaakin, mutta jännitin hiukan katselisivatko konkarikulturellit noviisia nenän vartta pitkin… Mitä vielä, porukka on upeaa – olin kotonani ensi kerrasta! Ja hauskaakin on! Harjoituksiin on aina mukava lähteä. Parikkalassa on myös hienot puitteet.”

Mitä odotat kesän näytöskaudelta?

”Ennen kaikkea tositoimiin pääsyä, viime kesähän meni pipariksi. Latotanssit-näytelmässä esitän Helmeriä, joka on kiertänyt maailmaa joitakin vuosia ja palaa kotiin, äitinsä kauhuksi hipiksi muuttuneena. Sopivasti keskelle vauhdikkaita tanssijärjestelyjä, joissa mukana häärää myös nuoruudenihastus. Luvassa on siis ripaus romantiikkaakin, joten rooli sopii itselleni kuin kieli keskelle kämmentä.
Kyseessä on ensimmäinen teatterikokemukseni, ja heti kättelyssä musiikkinäytelmä. Tämä asettaa laulutaidottomaksi itsensä kuvittelevalle haasteita. Jos pelkkä näyttämölle astuminen on itsensä voittamista, niin siellä laulaminen lienee vielä hiukan enemmän… Mutta mukana menen, vaikka sitten ’keveästi kohti katastrofia’. Luotan onnistumiseen, kaikki osaavat hommansa – niin esiintyjät kuin yhtä tärkeät piilossa häärääjät. Onneksi hommasta on myös haudanvakavuus kaukana 😁.”

Please follow and like us: