Suvi Rautsiala, ohjaaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten olet päätynyt mukaan Parikanpäreiden teatteriryhmään?

Teatteri on minulle erittäin tärkeä osa elämää sen kaikissa eri muodoissa. Olen näytellyt useita kesiä kesäteatterissa ja vuonna 2011 kävin ohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen olen tehnyt joitain teatteriohjauksia mm. IRTI-Teatterissa ja Aholan Nuorisoseuran kesäteatterissa. Ohjaaminen tuntuu tällä hetkellä vahvasti siltä omalta jutulta ja haluankin tehdä sitä myös jatkossa.

Joten kun minua kysyttiin ohjaajaksi Parikan Päreiden teatteriryhmälle vuonna 2019, otin erittäin mielelläni pestin vastaan. Ja olen nauttinut joka hetkestä! Parikkalassa on hyvä henki, mahtava tekemisen meininki sekä aivan ihanat ihmiset. Olenkin jo täysin menettänyt osan sydämestäni Parikkalalle ja sen upeille ihmisille. ❤️

Mitä mieltä olet tulevan kesän latotansseista?

Kesän näytelmä tulee olemaan huikea yhdistelmä ehtaa kunnon kesäteatteria ja nostalgisia hyvän mielen lauluja suoraan säkenöivältä 70-luvulta. Mahtavat hahmot puettuina vuosikymmenen muodin mukaisiin vaatteisiin kuljettavat katsojat siihen aikaan, kun puhelimet olivat vielä kiinni seinässä ja radion kuunteluunkin tarvittiin lupa. Laulujen mukana kuljetaan ainakin maantieltä latoon, krokotiilin kanssa rokkaamaan ja ihmetellään, minne tuuli kuljettaa tositarkoituksin kesäaikaan.

Luvassa on siis touhua ja tohinaa sekä monenlaisia käänteitä, ennen kuin selviää miten latotanssien käy, kuka onkaan salaperäinen yllätysesiintyjä ja millaisia suhteita kylän väellä onkaan ollut toistensa kanssa.
Tätä esitystä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan kauempaakin ja mukana saa nauraa ja laulaa niin paljon kuin haluaa. 😊

Please follow and like us: